Premiärdoppet blir 31/1

januari 22, 2015 6:18 e m

simhall 3Idag visades vår nyrenoverade och utbyggda simhall upp för media. Simhallen, byggd på 70-talet har genomgått en totalrenovering, samtidigt som den byggts ut för att klara av stadens stora tillväxt.

Från att ha haft en 25 meters bassäng och en barnbassäng har simhallen nu byggts ut med ytterligare en 25-metersbassäng och barnbassäng. Kapacitetsökningen behövs bland annat för att staden ska kunna fortsätta simundervisningen för alla elever i årskurs 2. För oss som gillar att simma har det varit tydligt att den gamla hallen inte räckte till. På morgnarna var det ofta fullt i bassängen, samtidigt som det varit ont om tider för aktiviteter såsom vattengympa. Trycket har även varit stort från vår aktiva simklubb, SS04, som behövt mer tider för träning och tävling. Nu dubblas kapaciteten.

simhall 2Den nya bassängen utrustats med höj- och sänkbar botten, vilket gör den tillgänlig för rullstolburna och perfekt för vattengymnastik. Bassängens temperatur kan dessutom höjas med flera grader för att kunna användas för flera olika aktiviteter.

Simhallen har kompletterats med ett stort soldäck, så fina sommardagar går det bra att sola och samtidigt utnyttja simhallen. Där kommer det även finnas servering. Simhallen är därför från i år öppet året runt.

Något som uppmärksammats lite extra är att simhallen är Sveriges första HBT-certifierade simhall. Certifieringen genomförs i samarbete med RFSL och innebär bland annat att all personal fått utbildning i bemötande simhall 6och normkritiskt tänkande.

Men det är inte bara personalen som fått utbildning, anläggningen har också ett tredje omklädningsgrum, öppet för alla som inte känner sig bekväma i de traditionella herr- och damomklädningsrummet. Oavsett anledning.

Simhallen är ett bra exempel på vårt arbete för att Sundbybergs stad, våra verksamheter och anläggningar, ska vara öppna för alla. Den 31/1 klockan 12.00 öppnar simhallen, läs mer om invigningen och simhallen här.