Proteinchock

december 10, 2012 1:47 e m

Hade idag ett träningspass på Actic. Har fortsatt min introduktion för att bli en bättre, eller iallafall starkare, människa.

Ambitiöst bytte jag om och körde 15 minuters uppvärmning. Svettig och morgontrött fick jag i uppdrag att hitta mitt träningskort. Utan framgång. Tills min tränare kom och tipsade mig om att leta bland mansnamnen istället för bland kvinnorna. Pinsamt, kunde ju nästan verka som jag inte tittat på mitt träningskort sedan vi sågs sist.

Detta lilla misstag ledde till en rejäl genomgång av mina kostvanor. Fick tipset att äta mer protein och mindre kolhydrater. Mängden protein bör motsvara 2 gram per kilo, alltså i mitt fall 160 gram/dag. Ska även äta med tre timmars intervall. Så mer kött, mindre potatis och ris hädanefter. Sagt och gjort, till lunch idag pressade jag i mig en Big Tasty och en Cheeseburgare.

I övrigt så mottar kommunen något så ovanligt som beröm för tillfället. Ett av breven som kommit till kommunen börjar så här: ”Jag vill bara säga TACK till Sundbybergs stad och alla som arbetar med snöröjning i vår vackra stad. Samtidigt som det är kaos i hela 08 går jag på plogade trottoarer både till och från jobbet i Sumpan.”

Det är ingen nyhet att snöröjningen fungerar bra i Sundbyberg, vilket såklart kostar en hel del. Den mesta snöröjningen sköts i egen regi, vilket gör att vi har personal som kan sin stad. Några konstaterar att det i lägen som dessa märks vad man får för den extra skattekrona man betalar i Sundbyberg jämfört med grannen Solna, ”där folk fortfarande pulsar i snö”.