Råa ägg

september 17, 2012 1:20 e m

Hade den stora äran att få träna två boxpass med Göran under våren. På SATS, fint ska det vara.

På SATS är skåpen i omklädningsrummen i trä, gymkortet dyrt och utbudet av grupper stort. Var stödmedlem i SATS under flera år, men lyckades för några år sedan säga upp kortet.

Istället började jag simma. En trevlig motionsform. Tre gånger i veckan ställdes klockan på 6 och en halvtimme senare var det dags att hoppa i bassängen. För er som aldrig besökt Sundbybergs simhall kan jag säga att det är en riktig oas.

Dessutom var det en härlig stämning bland morgonsimmarna. Men för mig som är riktigt morgontrött var det till en början en riktigt pina. Som utvecklades till en riktigt trevlig vana. Men allt har ett slut. Allt vatten i kombination med kylan på vintern gjorde mig alldeles torr i hyn. Och samtidigt blev det trängre i bassängen.

Så när jag tillträdde som kommunstyrelsens ordförande började jag istället på gym. Först i centrala Sundbyberg. Och sedan några månader tillbaka på Actic i Hallonbergen.

Gymmet är rent och fräscht. Bra maskiner. Dock är skåpen blå. Kör tre pass varje vecka. Inget avancerat, motion, sedan lite styrketräning.

Har sedan någon vecka tillbaka fått hjälp av Jesper. Så nu kör jag fria vikter, lär mig puta med rumpan och lyfter stänger. Har dessutom fått många tips om kost. Allt som oftast återkommer ’ägg’. Råa, kalla, varma, spelar ingen roll, mycket ägg ska det vara.

20120913-192318.jpg