Saxen gick varm

maj 31, 2013 12:10 e m

Igår gick saxen varm. Från klockan 17-19 var det en invigning i timmen. Hektiskt schema, även för att vara Sundbyberg.

Klockan 17.00 fick jag tillsammans med ordförande i förskolenämnden Maryam Osman Sherifay inviga Vargens Förskola. 2011 togs första spadtaget och nu är huset klart. 145 glada barn går på förskolan som är Reggio Emilia inspirerad. Med vattenlekrum, pysselverkstad, matsal där barnen själv kan ta mat med mera.

18.00 var det dags för invigning av Sundbybergs årliga vårmarknad. Ovanligt fint väder, tidigare på dagen hade det varit + 25 grader. Fullt med folk på plats. Berättade den glada nyheten om nytt kafé i vattentornet, nedgrävningen av järnvägen och att tvärbanan börjar rulla efter sommaren. Fortsätter att gå bra för Sundbyberg.

18.50 delade jag och Företagarnas ordförande Walter ut årets hantverksstipendium. Årets mottagare var Fanny, som läser till frisör, och Camilla på mode- och designlinjen, båda går på St Martin gymnasium. Stipendiet var i år 4 000 kronor. Stipendiet delas ut från en fond som Företagarna i Sundbyberg tillsammans med staden inrättat för att uppmuntra duktiga elever i Sundbyberg på hantverksprogrammen.

19.07 några minuter sen, efter att ha sprungit från Sturegatan för att inviga vårt första nattis, kallat Ugglan. Svettig, och lite trött efter senaste två timmarnas arrangemang, ser jag ganska urvaken ut på bilderna. Vilket ju passar bra för en invigning av ett nattis.

Var dessutom hungrig eftersom jag inte hunnit ta del av det som serverats på de olika arrangemangen. Fick dock uppmuntran av Maryam, ”du kan ju alltid leva på reserverna”. Hm.

Idag är det lugnare, bara två invigningar.