Se Sundbyberg och ät Phaal

oktober 15, 2012 10:10 e m

För några dagar sedan uppmärksammade Expressen att Agra Tandoori, den populära indiska restaurangen på Järnvägsgatan, serverar världens starkaste maträtt Phaal. Maträtten sägs vara så stark att ovana personer varnas, risken finns att om du har svagt hjärta kan du få en hjärtinfarkt. Idag åt jag lunch där. Jag tog det säkra före det osäkra och beställde klassikern Chicken Tikka Masala. Med ett nan bröd till.

Annars är det budgettider. Att Sundbyberg är fortsatt den kommun i landet som över tid växer mest är utmanande. Första halvåret växte vi med två procent, för hela året är prognosen fyra procent. De flesta som flyttar hit är runt 30.

Men en stor del av befolkningstillväxten beror på att det föds många barn. Förra året var siffran 700 barn, i år är barnafödandet fortsatt högt. Vilket märks i den budget som nu börjar ta form, de kommande åren tillförs stora summor till förskola och skola. Hur mycket får den nyfikne ge sig till tåls till på fredag, då KS skickar ut sin budget. Något att se framemot, kan jag lova.

Har förövrigt bytt väska. I Danmark har statsministern fått smeknamnet Gucci Helle beroende på sina handväskor. Kan bara beklaga att kvinnliga politiker uppmärksammas för sina väskor, ni kommer väl ihåg skriverierna kring Mona Sahlins handväska. Jag har efter mycket tjat från omgivningen också bytt väska. Till en HSB ryggsäck.

Idag inleddes dessutom den europeiska lokala demokrativeckan. Som en av få städer i Europa blev vi förra året en så kallad 12-stjärnestad. För att förtjäna den utmärkelsen krävs en bredd av aktiviteter, för olika målgrupper och med olika teman.

Årets program är minst lika bra, med flera föreläsningar, teaterföreställningar för barn och ungdomar, öppet kommunhus med mera. Du kan läsa mer på www.sundbyberg.se.

20121015-220920.jpg