Sjön suger

augusti 16, 2012 7:21 e m

Som gammal västkustbo älskar jag vatten. Är därför glad över att jag fick tillbringa några minuter i en roddbåt på Bällstaån idag.

20120816-202539.jpg
Men dagen inleddes en bit bort, i Alvik. Jag och min motsvarighet i Stockholm, Sten Nordin, fick provåka den nya tvärbanan, som invigs för reguljärtrafik nästa år.

Min medarbetare Linnea var inte helt säker på att jag behärskar appen ’Res i Sthlm’, så hade föredömligt nog skickat en skärmdump. Dock med fel tid.

Resan från Alvik till Sundbyberg tog 15 minuter. När banan väl sätts i trafik tar samma sträcka ungefär halva tiden. Tvärbanan blir ett bra komplement till befintlig kollektivtrafik och underlättar resandet söder om Stockholm rejält.

20120816-202847.jpg

Sten hade dagen till ära sin röda kavaj. Själv hade jag efter mycket om och men valt en blåkostym med en vit-blå rutig skjorta. Klädvalen minimerade risken för att någon skulle blanda ihop oss.

20120816-203021.jpg

Invigningen inleddes med att vi fick åka roddbåt på Bällstaån. Även fast Bällstaån har svårt att konkurrera med motsvarigheten i Helsinborg, Öresund, så bidrar vattenkontakten till att hela Annedalsområdet blir mer levande. Både jag och Sten framhöll betydelsen av ett bra samarbete mellan städer, byggherrar och andra intressenter för att öka nybyggnationen. Annedal är ett bra exempel på detta.

Ett annat spännande bostadsområde som växer fram, fast inom kommungränsen, är Ursvik. Ett område som med sin närhet till natur- och friluftsområden passar utmärkt för barnfamiljer. Få områden i Stockholm kan förena närheten till natur och stad på samma sätt som Ursvik. Träffade på eftermiddagen representanter från byggherregruppen och diskuterade olika frågor inför nästa etapp. Ursvik är efter Hammarby Sjöstad regionens största utbyggnadsprojekt. Fullt utbyggt kommer 12000-15000 nya Sundbybergare bo i Ursvik.

20120816-203831.jpg

Som avslutning på dagen besökte jag Golfängarna, där årets Iformlopp arrangerades. Iform är ett motionslopp för kvinnor med distanserna fem respektive 10 kilometer.

I år deltog hela 329 av kommunens 1800 anställda. Känns roligt att så många av våra anställda deltog i år, nytt rekord. För att stimulera till att fler deltar bjuder staden på anmälningsavgiften. En god investering.

Blev intervjuad och fick bland annat berätta om varför staden är med och arrangerar loppet. Jag tog även chansen att berätta om alla våra andra idrotts- och folkhälsosatsningar.

Som avslutning på intervjun gav jag lite träningstips och önskade alla deltagare lycka till. Smet snabbt därifrån för att inte riskera bli indragen i zumbadansandet.