Sundbyberg blir ännu hetare

april 3, 2014 5:10 e m

20131222-200556.jpgInledde dagen med samtal och flygbladsutdelning vid en busshållplats i Ursvik. Som vanligt många trevliga samtal, och ett mindre trevligt. Men de allra flesta tycker att utvecklingen i Sundbyberg är fantastisk. Eller som en inflyttad skåning sa ”jag har bott i Sundbyberg i femton år nu och det blir bara bättre och bättre.” Kan inte annat än hålla med, för det är ingen slump.

Sedan slutet av 90-talet har Socialdemokraterna med olika samarbetspartier bäddat för Sveriges högsta tillväxt. Bland annat genom det nya bostadsområdet Ursvik och ny bebyggelse i centrala Sundbyberg. Som det brukar har det under resans gång varit en hel del synpunkter och motstånd. Men tillväxten och utvecklingen är en viktig del av Sundbyberg positiva utveckling. Det är svårt att tro, men för bara några år sedan byggdes det i princip ingenting i Sundbyberg. Marknaden fanns helt enkelt inte.

När jag flyttade till Sundbyberg 2002 var det på sätt och vis en helt annan stad än idag. Stadens restaurangutbud var begränsat till en lång rad olika kinarestauranger och ölhak. Några kinarestauranger blev med tiden indiskarestauranger. Jämför med hur det ser ut idag, med allt från Texas Long Horn, The Public, Nybergs Bar o Deli, Lilla Rött, Bra Mat, PM, Story Hotel med flera. En bredd av restauranger i olika prisklasser och utbud. Allt tack vare att vi vågade växa och utvecklas.

Signalfabriken är ett annat exempel på hur staden har utvecklats. Med fler butiker i en gammal delvis bevarad industrimiljö. Även fast några butiker har flyttat från Sturegatan till Signalfabriken så har vårt centrum blivit större, både geografiskt och sett till utbud. För sedan 2002 så har butiksutbudet förändrats många gånger på Sturegatan. Och när det är dags för vårmarknader, höstmarknader och julmarknader då är staden mer levande än någonsin. Som det alltid har varit och som det förhoppningsvis fortsätter vara. Det här är ingen slump, det är följden av att staden utvecklas och att vi blir fler som bor och rör oss i Sundbyberg.