Sundbyberg i topp

oktober 23, 2013 3:50 e m

Vaknade strax före väckarklockan av att jag fick ett sms. ”Har du läst DN Sthlm? :)”

De dagar då det händer är de bästa dagarna. Pigg som en mört hämtade jag tidningen och se där, på ett helt uppslag på sidan 4-5 i DN Sthlm så redovisas hur mycket kommunerna i länet byggt de senaste tre åren.

Bara en kommun uppnår graderingen ”överskridit utvecklingsplanen rejält”. Att det är Sundbyberg förstår ni säkert. De senaste åren har den årliga målsättningen varit MINST 700 byggstarter per år, vilket vi nått med råge. Under perioden har vi växt med mellan 3 – 4 procent, varje år. Byggtakten är hög och kommer dessutom öka de närmaste åren. För tillfället finns det ungefär 6 000 lägenheter i plan. De flesta i Stora Ursvik, men även förtätningsprojekt i andra stadsdelar.

Men trots alla byggprojekt är det ytterst ovanligt att en plan överklagas. Vilket bland annat beror på att vi jobbar mycket med dialogen med kringboende, att berörda tidigt involveras i planarbetet (som exempel projekt Parklek i Hallonbergen). De konkreta nyttorna av nyproduktion blir även det tydligt, eftersom vi tillför nya parker, rustar upp gator och torg med mera i samband med förtätningsprojekt. Det visar på fördelarna med att Sundbyberg växer.

Och, vilket inte minst är viktigt, duktiga tjänstemän som i gott och nära samarbete med oss förtroendevalda jobbar för att uppnå politikens tillväxtmål.

Så det var med extra energi som jag kom till mitt första möte i stadshuset klockan 09.00. Studentbostäder stod på agendan. Sundbyberg har ju lovat att bygga 220 stycken, och snart kommer vi att börja se resultat. Så nu är det bara att vänta på att Moderaterna i regionen ska leverera de övriga 5780 som de skryter om i sin reklamkampanj.