Sundbyberg, Sigtuna och Fagersta i topp

augusti 14, 2013 4:30 e m

I SCB:s statistik över första halvåret så visar det sig att Sundbyberg fortsätter att växa mest i landet. De första sex månaderna växte stadens befolkning med 814 personer, vilket motsvarar två procent.

Det finns två enkla skäl till varför Sundbyberg växer. Det ena är att det föds mycket barn. Det andra är att det byggs mycket, vilket gör att många kan flytta hit.

Fördelarna med att växa är många. Ju fler Sundbybergare vi blir, ju bättre lokal service får vi i form av restauranger, butiker och kollektivtrafik. En annan fördel är att skatteinkomsterna ökar, fler skattebetalare delar på kostnaderna för skola, förskola och äldreomsorg. Vilket gör att det blir mer pengar i verksamheterna. När staden säljer mark får vi dessutom loss pengar som vi kan använda för att förbättra gator, torg och parker.

Tvåa på listan är Sigtuna. Att två socialdemokratiskt styrda kommuner i Stockholmsregionen ligger i topp är kanske inte så oväntat. Desto mer imponerande är att den kommun som hamnar på tredje plats är min gamla hemkommun, bruksorten Fagersta i Västmanland. Styrd av Vänsterpartiet. Bra jobbat!