Sveriges minsta kommun till ytan är alltför stor ibland

oktober 7, 2010 7:46 e m

Som ett viktigt bidrag till ett bättre klimat har jag tillbringat dagen på ett antal olika busslinjer i staden. Det är då jag inser att även Sveriges minsta kommun till ytan kan vara ganska stor. Ett tidigt telefonsamtal på morgonen ledde till att jag missade bussen till Hallonbergen och inledde dagen med att vara 15 minuter sen till första mötet.

Därefter buss till Rissne och stadshuset. Kort snabbinkallat möte med kommundirektören om aktuella frågor som ledde till att listan över missade samtal mångdubblades från två till sju. Ligger fortfarande lite efter får erkännas.

Lunch i Rissne på kebaberian (ska vara ärlig och säga att jag inte är riktigt säker på vilken inriktning de har på stället, men kebaben är god) med Joakim Johansson, min gamla vän och vapendragare. Stimulerande och givande samtal.

13.15 möte med personalchefen. Diverse oväntade möten dök upp på min eftermiddagsagenda. Lyckades överlista skrivaren och kunde därmed ta del av utskrifter som legat och väntat några dagar.

Åt en snabb middag på Pressbyrån i Rissne. God service, charmig personal och en utökad meny (de serverar French hot dog nu för tiden) gör livet lite lättare. Dessutom är jag bara 3 stämplar från en gratis korv på Pressbyråns korvlojalitetsprogram. Det innebär att jag inom två veckor kan njuta av en gratis lunch.

Kvällen avslutades med ett konstruktivt kvällsmöte.