Times Square och Sumpan

september 26, 2013 4:00 e m

Att Sundbyberg är en ”het” kommun har vi vetat länge. Men frågan är hur het? Svaret kom idag i en SvD intervju med H&M:s VD Carl-Johan Persson. Intervjun avslutas  med frågan:

”Ni öppnar butiker på Times Square, i Rom och idag öppnar ni dessutom i Sumpan. Hur hett är Sumpan?”

”Sumpan är riktigt hett, hetare än Times Square”, svarar Carl-Johan.

Att vara kommunstyrelseordförande i en ”het” kommun är ju alltid roligt. Det präglar i allra högsta grad min arbetsvardag.

Imorse började jag dagen med den första ”sprängningen” för 31 nya hyreslägenheter i Lilla Alby. Lägenheterna byggs och kommer att ägas av Diligentia. Anders Kupsu, VD för Diligentia, inledde med att berömma Sundbyberg och våra höga ambitioner. Att tillsammans med långsiktiga aktörer få utveckla vår stad är fantastiskt roligt och utmanande. Det är också den goda samverkan som gör oss till Sveriges snabbast växande stad. Vi vill växa, vi kan växa och vi växer på ett sätt som bidrar till vår vision ”Staden där den är som bäst”.

Nybyggnationen på Humblegatan och nere vid hamnen gör att vi har råd att renovera hela Tuvanparken. Parken är väl värd ett besök, med aktiviteter för alla åldrar. Fantastiska planteringar, boulebana, aktiviteter för gammal som ung. Om något år kommer dessutom Strandparken stå klar, ytterligare en trevlig park i snabbväxande Sundbyberg. För faktum är, trots att vi växer så mycket, så är det mest på redan hårdgjorda ytor, det vill säga industritomter, parkeringsplatser och liknande, som det byggs.

Och även om det är jobbigt under byggprocessen så blir det bra när det är klart.

Efter ”första sprängningen” så fick jag tillsammans med mina styrande kollegor inviga stadens första lånecykelanläggning. I ett första steg blir det fem stationer, som drivs av CityBikes. Från och med idag kan du alltså hyra och lämna cyklar i Sundbyberg, Solna och Stockholm. Allt du behöver är ett SL-kort som du laddar på nätet, alternativt köper du ett CityBikekort i utvalda butiker.

Som vanligt händer det mycket i Sundbyberg. Nya hyresrätter, lånecyklar och på lördag inviger vi Signalfabriken. Tre konkreta händelser i arbetet med vår vision ”Sundbyberg – där staden är som bäst”.