Tre djupa andetag

februari 1, 2013 4:10 e m

Att vara kommunstyrelseordförande är en utmanande och spännande roll. I en medelstor kommun som Sundbyberg får du dagligen hantera stora som små frågor.

Vissa dagar känner jag mig som en brandman mitt på ett brinnande torrt fält. När du lyckats släcka en brand i ena hörnet börjar det pyra någon annanstans och flamma upp.

Det är till dessa dagar Linneas lapp med texten ”TRE DJUPA ANDETAG” kommer till användning.

På början av året hanterar vi många viktiga frågor, som dessutom väcker engagemang hos vissa. Då är det skönt att ha erfarenhet från tre år som kommunstyrelseordförande, tre år som ordförande i Barn- och utbildningsnämnden och dessförrinnan två år som politisk sekreterare åt Helene, dåvarande KSO.

Under de här åren har jag mött ett stort antal människor, i olika grupper, med ett stort engagemang. Det är oftast riktigt roligt. Jag brukar alltid försöka ta mig tid och lyssna. Det är inte så lätt, trycket på min kalender är stort.

Och beroende på vad politiken för tillfället fokuserar på är det såklart olika intressen och åsikter som företräds. Men tyvärr är alltid den stora massan tyst. Det är därför förtroendevaldas uppdrag, att se helheter, väga argument mot varandra och sedan ta ansvar för sitt beslut är så viktigt. Vissa orkar med det, andra inte.