Tre filmer

oktober 10, 2010 10:00 e m

Får erkänna att jag inte är någon större filmkritiker. Däremot en stor konsument av filmer. Är dessutom en god kund, behåller alltid filmerna någon dag för länge. Tar mig friheten att rescensera de tre sedda filmerna kortfattat.

Första filmen är ”Miraklet i Lourdes”. Filmen handlar om MS sjuka Christine som varit rullstolsbunden hela sitt liv. För att bryta sin isolering ger hon sig ut på diverse kulturella resor. En av dem, som skildras i filmen, går till mirakelorten Lourdes. En ganska hyfsad film, som av SR kulturnytt får omdömmet ”Filmen är ett litet mirakel”, av UNT får filmen fyra stycken skator (misstänker det är ett positivt omdömme), GP ger den fyra fyrar och TV 4 fyra solar. Filmen är sevärd, lite lagomt dramatisk.

Filmen ”Familjen Jensen”, som även den får ett antal fyror av diverse kritiker i medievärlden, är sevärd. Filmen handlar om en familj som flyttar till någon amerikansk villaförort för att leva den amerikanska drömmen. Framgångsrika och snygga, med allt det senaste vad gäller bilar (bara Audibilar dock), kläder, golfprylar, möbler m.m. Familjen får betalt för att exponera olika produker och ska därmed bidra till ökad försäljning av utvalda varumärken. En underhållande film kring livsstilshetsen som finns i dagens samhälle. Väntar fortfarande på att någon företag tycker att min livsstil är värd att sponsra på något sätt.

Den tredje filmen ”Cold souls” inleddes bra men utarbetad och trött somnade jag efter 20 minuter och kan därmed inte riktigt utvärdera filmen i sin helhet. Men enligt ViewLondon var den ”Extremt underhållande” och enligt Empire Magazine var den värd fyra stjärnor. Så är det säkert. Får väl försöka lista ut om den var värd sin hyra vid annat tillfälle.

I övrigt får jag erkänna att jag för första gången lämnat in mina skjortor på tvätt. En panikåtgärd beroende på tidsbrist i kombination med att min tvättmaskin slutat tvätta. Effekten är 20 välstrukna och upphängda skjortor i garderoben. Har dessutom sparat in 400 minuters stryktid. Otroligt. Vad ska jag göra med all tid?