Tre japaner och en tidning

februari 16, 2012 10:16 f m

För några månader sedan blev jag intervjuad av den japanska tidningen ”The Liberty”. Ett japanskt samhällsmagasin som besökt Sundbybergs äldreboenden vid ett flertal tillfällen för att inspireras och få med sig nya idéer hem till Japan. De berättade att de är mycket imponerande av bland annat Solskiftet, stadens äldreboende i Rissne, där de boende har en stor fin trädgård de kan påta i. Dessutom pratade de engagerat om hur Sundbyberg föredömligt använder musik för att stimulera de dementa, hur staden tänker på vikten av en bra kost och hur vi aktivt arbetar med att aktivera de äldre, allt för att bidra till en bättre livskvalité.

Jag blir stolt och glad över att Sundbyberg uppmärksammas för vårt arbete, inte bara i Sverige utan till och med så långt bort som Japan. Det är en bekräftelse till alla våra medarbetare på vilket fantastiskt och viktigt arbete de utför varje dag.

Underm in tid som kommunstyrelseordförande har jag träffat väldigt många medarbetare som med stolthet berättar om sitt arbete. Deras insatser, varje dag, är det som gör Sundbyberg till en så bra stad.

Det kan inte finnas så många organisationer som konkurrerar med Sundbyberg vad gäller medarbetarnas stora engagemang. Inget är så viktigt, och samtidigt så svårt, som att arbeta i en kommun. Vårt uppdrag är större än att bara leverera vinst till en ägare, vårt uppdrag är att ge service till alla stadens närmare 40 000 invånare.