Välkommen Einar!

november 20, 2013 6:04 e m

Sundbyberg växer överlägset mest i landet, i år med över 4 procent. I antal personer räknat är det bara Sveriges fyra största städer som växer mer.

För att klara tillväxten behövs det nya förskolor, skolor och äldreboenden. Men när kommunen växer så behövs det också fler tjänstemän. Men vårt gamla stadshus är idag för litet och efter närmare 30 år väldigt slitet. Huset behöver stambytas och det läcker in vatten i garaget.

Därför bestämde vi oss för att flytta till ett nytt stadshus. Det bästa alternativet, ekonomiskt, arbetsmiljömässigt och med tanke på tillgänglighet, var f.d Ericssons kontorshus i Hallonbergen. Dit flyttar vi på lucia. Ska bli skoj, och jag tror det blir en riktig nytändning.

Vad som skulle hända med vårt nuvarande kommunhus lät vi avgöra i en markanvisningstävling. Där olika byggbolag fick återkomma med idéer och förslag på hur huset kan utvecklas i framtiden. Och hur mycket de är beredda att betala för huset.

Vi fick många bra förslag och idéer. Det som vann störst gillande var Einar Matssons förslag. Ett förslag som innehåller 190 nya bostadsrätter och 60 nya hyresrätter. Med möjlighet till förskola och annan verksamhet. Alla partier utom Folkpartiet och Moderaterna var positiva till förslaget. De ville istället bara ha bostadsrätter.

Med försäljningen får vi en ny aktör i staden, vilket gläder mig särskilt.

Rissne kommer utvecklas de närmaste åren med nya bostads- och hyresrätter, tvärbana, förskolor och affärslokaler. Inte minst nya arbetsplatser. Idag finns det 2500 arbetsplatser i Rissne och detaljplanerar för ytterligare några tusen.

När Rissne nu utvecklas får vi möjlighet att göra Rissne centrum ljusare och tryggare, vi kan renovera och förbättra grönområden och lekplatser med mera! Vad som ska prioriteras kommer vi bestämma i dialog med alla som bor och rör sig i Rissne. Det ser jag framemot!

20131120-173111.jpg