Vårens modetrender

januari 17, 2013 7:04 e m

Nu när vintersäsongen närmar sig sitt slut och vårens nyheter ska in i butikerna brukar det finnas många möjligheter att göra riktiga fynd.

20130117-190601.jpgExtra roligt är att få möjligheten att ta del av höstens nyheter. Har gjort lite research kring vårens trender och det verkar vara mycket neonfärger som gäller. Gärna lite sportigt och bomberjackan gör comeback. Iallafall enligt Emma på Expressen.

För män hoppas jag vårens färg blir blå. Gillar blått. Iallafall på skjortor.

Apropå blått och fynd uppmärksammade idag DN de senaste sex årens rea av gemensamma tillgångar som Moderaterna ansvarat för. Ja, nu glömde ju DN att i tidningsupplagan berätta att det var Moderaterna som haft ansvaret. På nätet är dock en intervju med Sten Nordin upplagd. Han konstaterar att regelverket för avknoppningar ändrats, efter påpekande från EU.

Själv tycker jag det är väldigt upprörande att landstingets och Stockholm stads moderata ledning kommer så billigt undan. Först med ombildningarna av hyresrätter i centrala Stockholm, där enskilda personer blev mångmiljonärer över en natt. Och där beräkningar visar på en kapitalöverföring på ofattbara tiotals miljarder till enskilda personer från skattebetalarna. Och utöver det har man reat ut kommunala verksamheter för, enligt DN, 80 miljoner kronor i underpris.

Det som gör mig så upprörd är att det våra gemensamma tillgångar som reats ut. Sådant som av generationer byggts upp gemensamt och som förskingras på några få år. Pengar som skulle göra så mycket mer nytta i det gemensamma än när det nu bara blev enorma vinster för ett fåtal.

Att sälja är en sak, men då ser man till att få betalt för vad det är värt. Att medvetet i princip skänka bort gemensam egendom handlar bara om en sak, en ideologiskt förblindad politik. Där driftsform är viktigare än innehåll och kvalitet.

Det är bra att DN börjar uppmärksamma vad som händer i vårt län. Även fast rubriken ”Så blåste Stockholm sina skattebetalare” egentligen borde vara ”Så blåste Moderaterna sina väljare”. För det här är resultatet av den nuvarande majoriteten i landstinget och Stockholms stads politik.