Veckans officiella höjdpunkter

maj 19, 2014 3:50 e m

20140519-154705.jpgDen officiella listan över veckans höjdpunkter är klar. Som vanligt händer det mycket. Och som vi brukar säga, alla veckor i Sundbyberg är bra veckor, men vissa är lite bätter än andra.

På tisdag invigs nya E18. Alla broar, rondeller och tunnlar är nu på plats. Trafiken kommer fortsättningsvis gå från E18 till E4 över Kymlingelänken, till en av norra europas största trafikplatser sett i antal passerande fordon. Det leder till mindre trafik i Sundbyberg på Enköpingsvägen. Nästa år tar staden över Enköpingsvägen, och då vill vi få till en stadsgata med bebyggelse runtom. Finns dock många frågetecken som måste redas ut med Trafikverket innan vi vet om det är möjligt eller inte.

Direkt efter invigningen av E18 är det dags för ännu en viktig händelse. Swedbank inviger då sitt nya huvudkontor på Landsvägen. En fantastisk byggnad, där över 2 500 banktjänstemän kommer vistas dagligen. Det är tydligt att Sundbyberg centrum blir allt viktigare som arbetsplatsområde, idag jobbar fler människor här än i Kista. Det är bra, fler människor leder till mer liv och rörelse i staden. Det blir fler som shoppar och besöker alla våra restauranger. Förutom att delta i festligheterna kommer jag överräcka stadens present till Swedbank, en nyplanterad ek på torget bredvid banken.

På onsdag arrangerar Folkhem en konferens i världens högsta bostadshus i trä. Som ligger i Sundbybergs hamn såklart. Jag deltar för att berätta om varför vi vill se fler hus i trä, låga som höga. Vi vill även att verksamhetslokaler, skolor och förskolor, ska byggas i trä i framtiden. Snyggt och klimatsmart.

På torsdag är det återigen dags för den traditionella vårmarknaden. Musik, underhållning och möjlighet att fynda i alla butiker runtom i stan (som särskilt för kvällen har öppet till 22). Som vanligt kommer det vara knallar och nöjen för stora som små. Jag inviger klockan 18.00 med en liten överraskning.

På fredag är det avslutning av Parklek Parlament, då det kommer vara fest i Hallonbergen. Diskussioner och samtal, presentation av framtidsplanerna och hur dialogen ska fortsätta. Samtidigt går vi i vissa fall från ord till handling. Bland annat ska Toppstugan byggas upp igen. Något som många ser framemot!

I helgen kommer allt fokus vara på EU-valet. Det är viktigt att rösta, efter flera år av högerpolitik i europa behövs en ny riktning. Dessutom, ju färre som röstar, ju lättare för extermpartier, såsom Sverigedemokraterna, att öka sitt inflytande. Se SSU:s film Never forget to vote.