Vi finns överallt

februari 16, 2014 1:48 e m

Det här berömda Supervalåret, det vill säga året då vi får rösta hela fyra gånger, präglar det mesta av partiarbetet.

I lördags var det dags för vår valkonferens. Då bestäms vilka som ingår i Socialdemokraternas lag till kommunfullmäktige (högsta beslutade församling i staden).

Traditionen är att vi alltid har lika många namn på listan som KF är stort. Ifall det blir storslam, eller nåt. För nästa mandatperiod alltså 55 namn.

Det är många överväganden som ska göras när en lista tas fram. Som Sundbybergs största parti ska listan spegla befolkningens sammansättning. Och efter gårdagen känns det som att valberedningen lyckats få till en riktigt bra helhet.

Av listans 55 namn är 28 män och 27 kvinnor. Yngst på listan är Ayla Eftekhari, 19 år, äldst på listan är Karin Olelind 85 år. Snittåldern på de första 30 kandidaterna är 46 år, samtidigt som var tredje är under 35 år. Men även viktigt med erfarenhet och senioritet, därför bra med flera 40-talister på listan. Alla stadsdelar är representerade på de första 20 platserna. Listan speglar också vår mångkulturella stad. Det behövs en bredd av erfarenhet och olika perspektiv i kommunfullmäktige.

Så nu är listan antagen. Sedan är det dags att göra jobbet. Prata med grannar, dela ut flygblad, knacka dörr och synas överallt. Med 55 kompetenta Socialdemokrater på listan är det aldrig långt till en lokal makthavare. Det är vår styrka.

20140216-134449.jpg