Vitpeppar i näsan

oktober 20, 2012 6:52 e m

Idag var det ’Öppet kommunhus’, ett arrangemang under den lokala demokrativeckan.

Några av höjdpunkterna från dagen.

Äldrenämndens dofttävling. 12 påsar med olika innehåll skulle identifieras. I en av påsarna visade det sig vara peppar, vilket gav en bestående känsla i högra näsborre. Fick åtta rätt, och ledde i några minuter tills Veronica från Vänstern prickade elva. Fick dock ett tröstpris, en skopåse från EU kommissionen.

Tröståt tre äpplen från individ- och omsorg efter det.

Tipsrundan med tio frågor om Sundbyberg var jag övertygad om att jag skulle pricka alla rätt på. Men inte då. Valde av misstag (lovar) bowling istället för baseball på frågan vilket ’VM gruppspel som arrangerades i Sundbyberg 2009’. Typiskt. Så diskvalificerade mig till utlottningen av biocheckar.

Skol- och förskoleförvaltningens marsipangodis var goda men tog slut för fort, liksom korv med bröd som Stefan serverade i kafeterian.

Såklart var även de andra förvaltningarna på plats och informerade om allt som är på gång i staden. Bjöds även på teater och utbildning i barnkonventionen.

En idé som kom upp under dagen var att vi skulle spela in ’Varuhuset’ fast i Sundbybergstappning och flytta handlingen till kommunhuset. Inte helt övertygad.

Efter några timmar på kommunhuset avrundar jag dagen med lite tvättande.

20121020-184554.jpg